Egy héttel hosszabb idén a napközis tábor a megyeszékhelyen

A hétfőn kezdődött nyári tábornak idén ismét a Deák Ferenc Általános Iskola ad otthont. Fábián József, a Veinszol igazgatója elmondta, a napközis táborra összesen mintegy kétszázan jelentkeztek a város általános iskoláiból, de a résztvevők száma folyamatosan változik a következő hetekben.

Akad olyan diák, aki csak néhány napot jár, és olyan tanuló is, aki több hétig vesz részt a táborban. Hozzátette, a táborban az állandó veszprémi lakóhelyű, 1–7. évfolyamokat végzett diákok vehetnek részt.

A térítési díj nem változott a tavalyihoz képest, az összegből a napi háromszori étkezést és a programokat finanszírozzák.

Horváth Miklós táborvezető pedagógus kiemelte, a tábor ezúttal egy héttel hosszabb lesz: nem öt, hanem hat hétig tart. Kérdésünkre elmondta, a diákoknak a korábbi évekhez hasonlóan színes programokat szerveznek.

A tervek között buszos kirándulás, mozilátogatás, múzeumpedagógiai foglalkozások, állatkerti látogatás és sétahajózás is szerepel.

A hat hét alatt tizenhárom pedagógus és pedagógiai asszisztensek foglalkoznak a gyermekekkel, akiknek nagyjából hetven százaléka alsó tagozatos.

A tábor június 29-től auguszt­us 7-ig működik minden hétköznap hét és 16 óra között.

Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Balogh Ákos)