A Haszkovótól a Cholnoky lakótelepen át a Kalmár térig nyolcezer lakossági szájmaszkot osztanak ki szerdán az 1. Futsal Club Veszprém játékosai, edzői, vezetői.

Mint ismert, a koronavírus-járvány terjedésének lelassítása érdekében a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) előbb zárt kapuk mögé rendelte a mérkőzések lejátszását, később pedig teljesen fel is függesztette azokat. A bajnokság esetleges folytatásáról április közepén várható döntés.

A veszprémi futsalcsapat játékosai addig is saját otthonukban végzik az edzőik által előírt feladatokat. Szerdán azonban különleges, korántsem hétköznapi teendő várt az egyesület minden tagjára: a Haszkovótól a Cholnoky lakótelepen át a Kalmár térig nyolcezer lakossági szájmaszk kiosztását vállalták.

„Szívből reméljük, hogy ezzel az aprócska gesztussal visszaadhatunk valamennyit abból a rengeteg segítségből, amit az évek alatt kaptunk a várostól. Ahogy már korábban is mondtam: csakis együtt tudjuk átvészelni ezt az időszakot! Ezért is vigyázzunk egymásra, segítsük a másikat! A mai napunkat teljes egészében az osztásnak szenteljük, délelőtt már bele is kezdtünk” – nyilatkozta Rajki Tamás ügyvezető.

 
Forrás: Vehír.hu